Virtual Pilot 3D är en ren bluff!

Jag hoppas ni gör ert hemarbete bättre än vad jag gjorde, jag spenderade lite intjänade pengar på en mjukvara som inte fungerar i en modern dator och jag kan egentligen inte skylla på någon annan än mig själv. Olyckligtvis … men jag hoppas att jag kan rädda åtminstone en av er från att begå samma misstag.

Virtual Pilot 3D (också känt som VirtualPilot3D) är bara en ommärkt kopia av en gammal fri-version av en mjukvara vid namn FlightGear vilken distribuerades under GNU GPL-licens till för några år sedan. Vad jag förstått nu har den redan packats om av samma bluffmakare flera gånger tidigare under andra namn, t.ex. FlightSim Pro. På deras hemsida använder man stulna foton över fantastiska vybilder från bl.a. Nasas hemsida och andra ställen. Just nu figurerar motsvarande dåliga ompacketering under namnet ProFlightSimulator också.

vp3d-scam2

Direkt inlänkat från Nasas hemsida …

vp3d-scam1

… och här är originalet direkt från FlightGear’s sida …

När jag väl förstod allt detta skapade jag en s.k. dispyt via Paypal avseende min betalning men jag fick problem i den portal man använder för dessa ärende, jag förlorade därmed dispyten till dessa skojare som Paypal uppenbart stöttar. Har försökt kontakta Paypal flera gånger i detta ärende utan att få ett enda svar trots att jag varit väldigt hövlig i min ton. Och ja, jag har kollat mina spam-filter för svar också … 😉

Så bara ett råd, låt andra företag få dina pengar!