Tasker för Android?

För oss som är lite tekniskt intresserade och kanske har en viss förståelse för enklare programmering måste appen Tasker vara en av de i särklass mest intressanta. Den kan laddas ner via Google Play i en fullt fungerande trial-version och när man sedan förstått att man inte kan leva utan den så kostar det ca 30:- efter en månad …

Vad kan då Tasker? Jo, lite som man kan förstå på namnet (task=uppgift) utför appen olika uppgifter baserat på händelser eller olika status för telefonens olika komponenter.

Vad …???

Jo, det kan t.ex. vara att man vill

  • slå från WiFi när man sitter ansluten till bilens Bluetooth.
  • slå från alla signaler och notifieringar då man är på arbetet, förutsatt att det inte är en arbetstelefon … 😉
  • slå från Bluetooth i vissa miljöer eller under vissa tider, t.ex. när man är ansluten till WiFi i hemmet.
  • ta bort låsskärmen i hemmet, på arbetet, i bilen och/eller andra ställen.
  • få textmeddelanden upplästa, antingen i telefonen eller via t.ex. Bluetooth media-profil.

Skulle man inte vara nöjd med den uppsjö av möjligheter som finns kan man även komplettera med olika appar som har stöd för Tasker, vill man som exempel detaljstyra Bluetooth-anslutningar finns t.ex. Bluetooth Auto Connect som både fungerar som en fristående app men som också innehåller en plugin för Tasker.

Via Tasker kan man också skapa fristående appar som kan köras utanför den utvecklingsmiljö som Tasker i sig självt innebär.

Det finns massor av information att hitta på internätet om denna lilla eminenta app, exempelvis på YouTube

Dock måste jag erkänna en sak, jag är osäker på om Tasker fungerar på en ”o-rootad” telefon (heter det så?) men jag tror faktiskt att om inte allt fungerar så kommer nog det mesta att göra det. Skulle ni uppleva problem med Tasker i en originaltelefon får ni gärna tipsa om det via mitt kontaktformulär.

Så snart jag hinner kommer jag också att lägga upp lite mer tips och idéer via denna sida så titta tillbaka då och då … 😉