Om mig

Anders Nordh

Hej på er!

Här är en glad amatör som fotograferat sedan 1986, från början med Canon EOS-prylar, därefter ett par år med tryck-o-skjut-kamera (jaja, fri översättning av point-n-shoot … 😉 … tills intresset ånyo tog fart runt 2005, då med Nikons enklare prylar vilka snabbt uppgraderades i takt med att jag insåg att detta var riktigt roligt igen.

Andra intresse, som lämpar sig för fotografering är flyg, mc och bilar, natur, amerikanska nationalparker (med Yellowstone som klar favorit!), djur … Ja, listan blir lång.

Har under 2010 helt gått över till att fotografera i raw-format, om än 12 bitars lossless compression (för att spara lagringsutrymme), och äntligen hittat ett arbetsflöde som funkar för mig.

Använder Nikon Capture NX2 som raw-konverterare och Adobe Photoshop CS6 i kombination med ett flertal tilläggsprogram för övriga behov men löser allt mer direkt i Capture NX2. För att katalogisera mina bilder använder jag Adobe Lightroom.

Har gått två högskoleutbildningar inom området, dels Digital bildbehandling och dels Fotografi – Visuell kommunikation, båda om 7.5 poäng vardera.

Arbetar i övrigt som projektledare för större IT-projekt inom ett stort kanadensik-ägt företag. Kameraväska och dator hänger ofta på mina axlar … och resa med lätt handbagage vet jag inte vad det är, tur att de oftast inte väger det vid incheckning på flyget … 😉

Hälsningar,

Anders

please email petterniklas@andersnordh.com ...